Едукативни програм

Image

Етномузиколошка и етнокореолошка радионица

Етномузиколошка и етнокореолошка радионица заснована је на учењу традиционалних облика српске вокалне и инструменталне музике, традиционалне игре, као и преношењу знања о култури, традицији и народним обичајима за младе. Ова радионица је као идеја изнедрена кроз рад са младима који су заинтересовани за традицију и фолклор, а њен циљ је да омладини пружи знање о вредностима нашег културног наслеђа и да науче нове традиционалне песме и игре из различитих крајева Србије.

Млади, кроз радионицу, добијају сазнања о обичајима свог народа, најпре кроз традиционалну песму, свирку и игру. Радионице се одржавају током манифестације „Опленачка берба“ а њихови модератори су истакнути стручњаци из области етномузикологије и етнокореологије.

Ликовна радионица за децу

Ликовне радионице усмерене су на дечије стваралаштво, највише током трајања Липовачке колоније. Радионице воде  академски сликари, вајари и други уметници, учесници колоније. Резултат дводневне радионице биће групна изложба насталих радова, а деци ће бити додељене захвалнице и награде за учешће (боје, блокови, четкице,...). Сваке године поставља се различита тема са идејом да буде проткана кроз радове настале на радионици.

 

Контакт информације

Адреса: Булевар вожда Карађорђа бб
34310 Топола, Србија

Друштвене мреже

Facebook
Instagram
Youtube

Search